El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, visita l’entitat i està present a l’acte, que s’ha fet a 1935 Hotel & Apartaments de Roses.
Es va organitzar una Nit Solidària i es van recaptar més de 12.500 euros per col·laborar a la compra d’aquest vehicle per als usuaris de la residència de Roses.

Roses, 4 de febrer de 2023. Terraza Grup ha lliurat avui un cotxe elèctric a la Fundació Altem, que servirà perquè les persones que viuen a la nova residència de Roses es puguin desplaçar als seus llocs de treball de Figueres o centres especialitzats. L’acte s’ha dut a terme aquest dissabte a 1935 Hotel&Apartaments, del Grup a Roses, amb la presència del conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, que al matí ha fet una visita a la seu de l’entitat a Figueres.

El lliurament d’aquest vehicle ha estat possible gràcies a les aportacions realitzades durant la Nit Solidària, que Terraza Grup va organitzar el novembre amb un gran èxit. Es van recaptar més de 12.500 euros, que
han anat destinats a la seva totalitat a aquesta Fundació, que treballa per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Els diners s’han destinat concretament a la compra del cotxe elèctric de 7 places. També s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació La Caixa. La família Gotanegra va liderar la Nit Solidària amb l’objectiu de recaptar fons per dotar a les 6 persones que viuen a la nova residència d’Altem a Roses d’un vehicle per a la seva mobilitat.

Un centenar de persones van assistir al sopar i, a banda, hi havia un una fila zero per les persones que no van poder assistir i van voler fer aportacions. Més de 25 empreses col·laborades del Grup van donar suport
i s’hi va implicar també institucions. També hi va haver una col·laboració especial del mestre forjador i escultor Enric Pla Montferrer, que va fer entrega d’una escultura i es va fer un sorteig de diferents experiències d’oci.

La família Gotanegra ha agraït la gran resposta que hi ha hagut, un fet que demostra la gran solidaritat de les comarques gironines. També ha remarcat la implicació de tot l’equip del Grup que ha fet possible tirar endavant aquesta iniciativa. La Fundació Altem ha destacat que s’ha demostrat un cop més “l’èxit de treballar plegats el conjunt de la societat, tant ciutadania, com empreses i autoritats, per poder construir un país més just i igualitari, on totes les persones hi tinguin cabuda”. El conseller Campuzano ha elogiat la iniciativa i ha destacat la importància de la col·laboració público-privada.

La Fundació Altem és la tercera empresa de Figueres i dona feina a més de 250 persones, moltes de les quals amb discapacitat.

La Fundació i Terraza Grup ja col·laboren des de fa anys inserint jardiners a les empreses del Grup i també hi ha treballadores a la cuina i a la bugaderia i a altres serveis.

Terraza Grup porta a terme durant l’any diferents accions solidàries, com són les col·laboracions amb Càrites de Roses, l’Associació Contra el Càncer i Creu Rosa. La Nit Solidària ha estat un pas més dins el marc de la responsabilitat social corporativa del Grup.

Sobre Terraza Grup. Terraza Grup de Roses, empresa familiar creada el 1935, està format per l’Hotel Terraza (85 habitacions), 1935 Hotel & Apartaments (20 places hoteleres i 14 places d’apartaments), el càmping Salatà, i Apartaments Terraza, amb apartaments a Figueres i a Roses. El grup té un centenar de treballadors i disposa en total d’unes 1.200 places d’allotjament.

Sobre Fundació Altem. Fundació Altem és una entitat fundada el 1968, per atendre a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l’Alt Empordà. En l’actualitat atenem més de 800 persones vulnerables en una vintena de serveis, que poden ser d’atenció diürna i d’atenció residencial. Fundació Altem a més ofereix serveis a empreses des del seu Centre Especial de Treball, empresa protegida que ofereix oportunitats laborals a persones discapacitades.